Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Pesto
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
30
minuten
min
Totale tijd
30
minuten
min
Gang
Aperitief
Ingrediƫnten
1
plantje
verse basilicum
1
punt
Parmezaanse kaas
1
doosje
pijnboompitten
olijfolie
1
teentje
knoflook
peper en zout
citroen
optioneel
Notities
Bereidingswijze
Rooster de pijnboompitten in een droge pa totdat e lichtbruin zijn, haal ze direct daarna uit de pan en laat afkoelen
Rasp of schaaf de parmezaan
Haal alle blaadjes van het basilicum plantje en haal de dikste stengels erbij weg
De rest kun je authentiek doen met de vijzel of op de snelle manier met een keukenmachine
Maal de afgekoelde pijnboompitten
Voeg de parmezaan en basilicum en eventueel knoflook toe en maal onder toevoegen van olijfolie tot je de juist consistentie bereikt
Voeg peper en zout (niet te veel, de kaas is ook al zout!) naar smaak toe
Voeg een beetje citroensap toe, het is fris en houdt de groene kleur mooier
Serveer bij je pasta of gebruik het als dip