Ga terug
pesto

Pesto

Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Aperitief

Ingrediƫnten
  

  • 1 plantje verse basilicum
  • 1 punt Parmezaanse kaas
  • 1 doosje pijnboompitten
  • olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout
  • citroen optioneel

Notities

Bereidingswijze
  • Rooster de pijnboompitten in een droge pa totdat e lichtbruin zijn, haal ze direct daarna uit de pan en laat afkoelen
  • Rasp of schaaf de parmezaan
  • Haal alle blaadjes van het basilicum plantje en haal de dikste stengels erbij weg
  • De rest kun je authentiek doen met de vijzel of op de snelle manier met een keukenmachine
  • Maal de afgekoelde pijnboompitten
  • Voeg de parmezaan en basilicum en eventueel knoflook toe en maal onder toevoegen van olijfolie tot je de juist consistentie bereikt
  • Voeg peper en zout (niet te veel, de kaas is ook al zout!) naar smaak toe
  • Voeg een beetje citroensap toe, het is fris en houdt de groene kleur mooier
  • Serveer bij je pasta of gebruik het als dip