Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Zucotto
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
1
uur
uur
30
minuten
min
Totale tijd
1
uur
uur
30
minuten
min
Gang
Dessert
Porties
4
personen
Ingrediƫnten
55
gram
amandelschilfers
250
ml
room
100
gram
poedersuiker
4
blaadjes
gelatine
3
el
amaretto
3
eidooiers
375
gram
mascarpone
100
gram
chocolade krullen (schilfers)
Notities
Bereidingswijze:
Rooster de amandelschilfers in een pan zonder vetstof en laat ze afkoelen
Klop de room op met de helft van de poedersuiker tot hij ongeveer zo dik is al yoghurt, bewaar het in de koelkast
Week de gelatine blaadjes in koud water
Verwarm de amaretto
Knijp de gelatine uit en los ze op in de amaretto. Laat dit lauw worden
Klop de eidooiers met de rest van het poedersuiker tot een luchtig mengsel
Meng het met de mascarpone en de amaretto
Spatel er dan voorzichtig de opgeklopte room door
Giet de Zucotto in mooie glazen
Garneer het met de geroosterde amandelschilfers en de chocolade krullen
Laat het minstens 45 minuten opstijven in de koelkast