Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Chocoladepudding
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
45
minuten
min
Totale tijd
45
minuten
min
Gang
Dessert
Porties
4
personen
Ingrediënten
7
blaadjes
gelatine
500
ml
volle melk
2
eidooiers
100
gram
suiker
20
gram
cacaopoeder
plus extra om te garneren
25
gram
pure chocolade
250
ml
slagroom
Notities
Bereidingswijze
Week de gelatine in koud water
Meng een scheutje koude melk met de eidooiers, 25 gram suiker en de cacaopoeder
Breng de rest van de melk met 50 gram suiker aan de kook
Meng de warme melk door het eimengsel, schenk terug in de pan en gaar het geheel al roerend op laag vuur tot de eieren beginnen te binden
Haal de pan van het vuur en los de gelatine en de chocolade op in de crème
Laat de crème afkoelen tot hij lobbig wordt
Klop intussen 150 ml slagroom tot yoghurtdikte
Spatel de slagroom door de chocoladecrème in een puddingvorm
Laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast
Klop om te garneren de resterende slagroom met de resterende suiker stijf en schep de slagroom in een spuitzak met gekarteld spuitmondje
Dompel de puddingvorm in heet water en los de pudding op een schaal, bord of etagère
Garneer met een toef slagroom en wat cacaopoeder