Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Noordzee vissoep
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
1
uur
uur
30
minuten
min
Totale tijd
1
uur
uur
30
minuten
min
Gang
Soep
Porties
8
personen
Ingrediƫnten
200
gram
kabeljauwfilet
200
gram
heilbotfilet
1
prei
2
uien
100
gram
Noorse garnalen
100
gram
krabsticks
200
gram
zalmsnippers
5
teentjes
knoflook
1
dl
droge witte wijn
350
gram
gekookte mosselen
500
gram
gezeefde tomaten
verse basilicum
2
blikjes
tomatenpuree
zout en peper
Notities
Bereidingswijze
Snij de kabeljauwfilet en heilbotfilet in stukjes
Snij de prei in ringen
Snij de ui in ringen
Snij de knoflook in plakjes
Bak de ui en de knoflook in een beetje olijfolie in de soeppan
Voeg 2 liter water toe
Voeg de prei toe en breng het geheel aan de kook
Als de prei gaar is kunnen de gezeefde tomaten worden toegevoegd, ik pureer ze van te voren met een staafmixer
Voeg de kabeljauw, heilbotfilet en krabsticks toe en laat de soep circa 10 minuten heel zachtjes koken
Voeg de witte wijn toe
Roer de garnalen erdoor en warm ze nog circa 2 minuten mee
Breng de soep op smaak met zout en peper