Pak de rauwe rode bieten en schil ze stuk voor stuk
Snijd de rode bieten in kleine blokjes
Was de wortelen en schraap ze helemaal schoon, snijd de wortelen in gelijke plakjes
Breng een liter groentebouillon aan de kook
Versnipper de sjalotjes en verwijder de schil
Schil de appel en snijd deze in stukjes
De versnipperde sjalotjes, plakjes wortel, stukjes appel en blokjes rode biet mogen aan de bouillon worden toegevoegd
De rode bietensoep mag ongeveer 20 minuten koken
Proef of de ingrediƫnten gaar zijn en kook de soep nog iets langer als dit niet het geval blijkt te zien
Nu is de soep klaar om te pureren! Gebruik een staafmixer om de soep tot een egale massa te pureren. Ga net zolang door tot er een egale kleur en textuur is ontstaan
De soep mag je op smaak brengen met een klein beetje zout. Voeg zoveel peper en zout toe als noodzakelijk is
Nu is het tijd om appelmoes toe te voegen. Voeg ongeveer een half potjes appelmoes aan de soep toe of iets meer als je dat lekker vindt
Roer de appelmoes rustig door de rode bietensoep en laat de soep niet meer koken
Schenk nu de soep in kommen of borden
Snijd verse bieslook in gelijk stukken en strooi dit over de kommen met soep heen
De verse bieslook en de zure room mag je pas op het laatste aan de rode bietensoep toevoegen en niet door de soep roeren