Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Chinese tomatensoep
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
1
uur
uur
30
minuten
min
Totale tijd
1
uur
uur
30
minuten
min
Gang
Soep
Porties
10
liter
Ingrediënten
3
uien
in halve ringen
1000
gram
voorgesneden fijne soepgroenten
5
tenen
knoflook
4
blikjes
tomatenpuree
à 140 gram
6
kippenbouillon tabletten
10
verse tomaten
2
pakken
gezeefde tomaten Heinz
à 500 ml
600
gram
taugé
1700
gram
kipfilet blokjes
4
pakjes
Chines tomatensoep
honig
6
el
suiker
afgestreken
8
el
ketjap manis
4
el
gembersiroop
1
bosje
lente ui
Notities
Bereidingswijze
Kruid de kipfiletblokjes met kipkruiden en laat een half uur staan
Snij de knoflook in dunne plakjes
Ontvel de tomaten en verwijder de zaden
Beetje olijfolie in een braadpan en bak hierin de uien glazig, voeg de knoflook toe en bak dit nog even mee
Haal de uien en de knoflook uit de pan en zet ze apart
Bak de kipfiletblokjes in de braadpan, voeg indien nodig nog een beetje olijfolie toe
Giet de kipfilet af in een vergiet en zet het apart
Zet 7 liter water op en breng dit aan de kook
Voeg de soepgroente toe
Na 5 minuten koken voeg je de 6 bouillonblokjes verkruimeld toe en kookt het geheel dan nog 10 minuten
Voeg de ui en knoflook weer toe
Pureer de tomaten met een staafmixer
Voeg de gepureerde tomaten en de tomatenpuree toe en roer het geheel goed door
Maak de inhoud van de pakken honig soep aan met water en mix het goed door elkaar en voeg het toe aan de soep
Blijf de soep goed roeren
Voeg de taugé toe
Voeg nu de ketjap en de gembersiroop toe en laat nog even meekoken
Blijf de soep goed roeren
Voeg nu de suiker toe
Zet het vuur uit maar blijf roeren tot het niet meer kookt