Ga terug
Bospaddenstoelensoep (romig)

Bospaddenstoelensoep (romig)

Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Soep
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 100 gram kastanjechampignons
  • 100 gram shiitake
  • 100 gram oesterzwammen
  • 100 gram cantharellen
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bosje verse peterselie blaadjes snipperen
  • 1 handje verse bieslook ter garnering
  • peper
  • zeezout
  • 50 gram roomboter
  • 50 gram bloem
  • halfvolle melk
  • 1,5 el crème fraîche
  • 2 runderbouillon tabletten
  • 1,5 liter warm water

Notities

Bereidingswijze
  • Was de paddenstoelen vooral de cantharellen, daar zit vaak veel zand aan
  • Snij ze in dunne plakjes
  • Snipper de ui en de teentjes knoflook heel fijn
  • Was en snipper de peterselieblaadjes zonder stengel ragfijn
  • Neem een royale pan en doe er de boter in en laat die smelten
  • Fruit de ui en de knoflook
  • Voeg al roerend de bloem toe, en blijf heel goed roeren (dit is de roux)
  • Los de bouillon tabletten op in 1 liter warm water en voeg dit al roerend toe
  • Zorg dat het mengsel glad blijft
  • Nu afwerken met scheutjes melk en de crème fraîche en goed blijven roeren
  • Voeg nu de verse paddenstoelen en peterselie toe en laat 15 minuten, al roerend, pruttelen
  • Het mengsel wordt nu ietsjes bruiner van de paddenstoelen
  • Voeg de zeezout en de peper toe naar smaak
  • Blijven proeven en om er nu wat pit aan te geven voeg je een heel klein beetje maggi toe
  • Nu de soep uitschenken in diepe borden en afgarneren met de verse bieslook
  • Heerlijk met vers stokbrood en kruidenboter