Ga terug

Uienstrudel met geitenkaas en balsamicosiroop

Gang Hoofdgerecht Vegetarisch
Porties 6 stuks

Ingrediënten
  

  • 6 plakjes bladerdeeg ontdooid
  • 6 grote uien
  • 125 gram zachte geitenkaas
  • 5 el balsamicoazijn
  • 5 el honing
  • 3 laurierblaadjes gedroogd
  • 1/2 bosje verse tijm
  • balsamicosiroop
  • sesamzaadjes
  • eidooier

Notities

Bereidingswijze
  • Schil de uien en snijd de boven- en onderkant er vanaf. Snijd de uien in dunne (halve) ringen.
  • Verwarm een ruime wok- of hapjespan met een klein beetje vetstof.
  • Doe de uien hierin en bak ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur rondom aan.
  • Voeg de laurier toe en de ris de tijmblaadjes van de takjes en doe deze bij de uien.
  • Zet het vuur lager en laat de uien 40 minuten langzaam bakken en karamelliseren. Voeg het laatste kwartier de honing en de balsamicoazijn toe.
  • Verwarm de oven intussen voor op 200 graden.
  • Verdeel in het midden over de gehele breedte van de plakjes bladerdeeg de zachte geitenkaas.
  • Leg hierop de gekarameliseerde uien.
  • Vouw de zijkanten over de vulling zodat er een rolletje ontstaat.
  • Plak de twee zijden vast door één van beiden ietwat nat te maken met water en de andere zijde hierop te leggen.
  • Druk voorzichtig wat aan en leg de uienstrudel vervolgens met de naad naar onder op een met bakpapier beklede bakplaat. Herhaal dit met alle plakjes bladerdeeg en alle vulling.
  • Bestrijk de uienstrudels eventueel nog met wat losgeklopte eidooier. Hierdoor gaat de uienstrudel mooi glimmen. Bestrooi het geheel met wat sesamzaadjes.
  • Bak de uienstrudels 30 minuten af in de voorverwarmde oven.
  • Serveer de uienstrudel met geitenkaas direct, als deze nog warm is. Snijd eventueel dikke “plakjes” en besprenkel met wat balsamicosiroop.