Ga terug
jagersaus2

Jachtsaus

Gang Sauzen

Ingrediƫnten
  

  • 250 gram champignons schoongeborsteld en in plakjes gesneden
  • 2 el boter + 1 el olie om in te bakken
  • 3 sjalotjes fijngesnipperd
  • 125 gram magere spekreepjes
  • 2 takjes verse tijm
  • 1 el bloem
  • 1 el tomatenpuree
  • 200 ml rode wijn
  • 125 ml runderbouillon
  • 1 el suiker

Notities

Bereidingswijze
  • Bak de champignons in wat olie op hoog vuur, totdat ze geslonken en goudbruin zijn.
  • Fruit de sjalot, spek en tijmtakjes in 1 eetlepel boter op middelhoog vuur in het sauspannetje, totdat de ui zacht is.
  • Voeg de tomatenpuree en bloem toe en bak een minuutje op laag vuur mee, zodat de bloem kan garen.
  • Voeg al roerend de rode wijn en bouillon toe, totdat je een gladde saus hebt.
  • Breng op smaak met de suiker.
  • Voeg de champignons toe en laat de saus enkele minuten op laag vuur zachtjes pruttelen.
  • Roer vlak voor serveren de overige eetlepel boter door de saus en klop goed door.
  • Verwijder de tijmtakjes en serveer de saus in een mooie sauskom.
  • Lekker bij allerlei soorten gebraden vlees, gebakken schnitzel en biefstuk.