Ga terug
zalm-bonbons

Zalmbonbons

Gang Voorgerecht
Porties 6 porties

Ingrediƫnten
  

  • 200 gram gerookte zalm
  • 100 gram Hollandse garnalen
  • 1 grapefruit
  • 1 el cocktail whiskey saus
  • dille, peterselie of bieslook ter decoratie

Notities

Bereidingswijze vulling
  • Maak de vulling in een kom: doe hier de garnaaltjes in en een eetlepel whiskey cocktailsaus.
  • Snij het binnenste uit de grapefruit en snij dit in kleine partjes.
  • Doe de grapefruit bij de garnaaltjes en mix dit even goed door elkaar.
  • Klaar is je vulling!
Zalm bonbon vullen
  • Leg je eierdopjes klaar en bedek deze aan de binnenkant met een stukje huishoudfolie.
  • Leg een plakje of twee in het eierdopje en zorg dat deze net iets boven de rand uitsteekt.
  • Vul vervolgens het eierdopje met de garnalen vulling en vouw het zalm bonbonnetje dicht.
  • Leg de amuse lepel bovenop het eierdopje, als je deze in een keer omdraait, krijg je een prachtig mooie bonbon. Trek je het folie om het goed los te krijgen van het eierdopje.
  • Klaar! Nu heb je je zalm bonbon op de amuse lepel zitten! Decoreer met een takje verse dille, bieslook of peterselie.