Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Mangosorbet met citroen-kokos crunch
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
15
minuten
min
Gang
Dessert
Porties
4
personen
Ingrediënten
500
ml
mango sorbetijs
4
roomboter citroenkoekjes
175
gram
verse zongerijpte mangostukjes
1
citroen
50
gram
kokossnippers
300
gram
koel verse yoghurt kokos ongezoet
Notities
Bereidingswijze:
Haal het mango-ijs 10 minuten van tevoren uit de vriezer, zodat het makkelijker te scheppen is
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de kokossnippers in 2 minuten op laag vuur goudbruin
Hak de geroosterde kokossnippers fijn
Snijd de citroenkoekjes in stukjes van ca. een ½ cm
Snijd de mangostukjes in blokjes van een ½ cm.
Schep in elke coupe 2 el yoghurt kokos naturel
Verdeel de mangostukjes erover en schep het mango-ijs in bollen erop
Verdeel de rest van de yoghurt kokos naturel erover
Bestrooi met de kokossnippers, het citroenrasp en de citroenkoekjes
Serveertip:
Voor een pittig effect doop je de randen van de ijscoupes in wat citroensap en vervolgens in gedroogde chilivlokken