Ga terug
traybake

Traybake met zalm, aardappel en rode ui

Bereidingstijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht Vis
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kilo vastkokende aardappel
  • 1 courgette
  • 3 el milde olijfolie
  • 250 gram winterpeen
  • 2 rode uien
  • 1 rode paprika
  • 310 gram verse zalmfilet op de huid
  • 1,5 el vadouvan kruiden
  • zout

Notities

Bereidingswijze:
  • Verwarm de oven voor op 220 °C
  • Schil de aardappelen en snijd in parten van ca. 1 cm dik
  • Schil de winterpeen met een dunschiller en snijd in plakken van ca. een ½ cm
  • Snijd de uien in parten en de courgette in plakken van ca. 1 cm
  • Halveer de paprika in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen
  • Meng de aardappelen met de groente, vadouvan kruiden, olie, peper en eventueel zout
  • Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 30 minuten in de oven gaar
  • Schep halverwege om
  • Leg de laatste 10 minuten de zalm met de huid naar boven erbij en bak gaar
  • Verdeel de aardappel en groente over borden en verdeel de zalm in stukken erover