Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Geroosterde paprika’s met geitenkaas en linzen
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
1
uur
uur
Gang
Hoofdgerecht Vegetarisch
Porties
4
personen
Ingrediënten
800
gram
tomatenblokjes in blik
6
paprika's
800
gram
linzen in blik
2
rode uien
2,5
el
Franse ratatouille-kruiden
1
el
milde olijfolie
1
teen
knoflook
1
courgette
200
gram
verse geitenkaas naturel
Notities
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200°C
Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui, knoflook en ⅕ van de Franse ratatouille-kruiden 5 minuten op laag vuur
Voeg de tomatenblokjes toe en laat 5 minuten zachtjes koken
Snijd ondertussen de kapjes van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten
Bewaar de kapjes
Doe de linzen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water en laat ze uitlekken
Snijd de courgette in kleine blokjes en meng met de rest van de Franse ratatouille-kruiden door de linzen
Breek de geitenkaas in stukken en schep voorzichtig door de linzen
Verdeel de vulling over de paprika’s en leg de kapjes erop
Verdeel de tomatensaus over de braadslee en zet de paprika’s erin
Bak ca. 30 minuten in het midden van de oven