Ga terug
zomerstamp

Zomerstamppot met spinazie en rode ui

Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht Vegetarisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 900 gram verse spinazie
  • 1 rode ui
  • 240 gram mix voor aardappelpuree
  • 3 tenen knoflook
  • 225 gram knapperige dry roast pinda's
  • 500 ml halfvolle melk
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 400 ml kraanwater
  • peper en zout

Notities

Bereidingswijze:
  • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn
  • Hak de pinda’s grof
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de ui 3 minuten
  • Voeg de knoflook toe en bak 2 minuten mee
  • Breng in een ruime pan de melk met het water aan de kook
  • Roer de zakjes pureepoeder erdoor
  • Laat op laag vuur staan en schep de ui, knoflook en spinazie erdoor
  • Verwarm op laag vuur 5 minuten door
  • Schep de pinda’s erdoor
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Schep de stamppot op borden