Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Zomerstamppot met spinazie en rode ui
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
30
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht Vegetarisch
Porties
4
personen
Ingrediënten
900
gram
verse spinazie
1
rode ui
240
gram
mix voor aardappelpuree
3
tenen
knoflook
225
gram
knapperige dry roast pinda's
500
ml
halfvolle melk
2
el
traditionele olijfolie
400
ml
kraanwater
peper en zout
Notities
Bereidingswijze:
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn
Hak de pinda’s grof
Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de ui 3 minuten
Voeg de knoflook toe en bak 2 minuten mee
Breng in een ruime pan de melk met het water aan de kook
Roer de zakjes pureepoeder erdoor
Laat op laag vuur staan en schep de ui, knoflook en spinazie erdoor
Verwarm op laag vuur 5 minuten door
Schep de pinda’s erdoor
Breng op smaak met peper en zout
Schep de stamppot op borden