Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Borsjt met dille en sour cream
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
1
uur
uur
45
minuten
min
Gang
Soep
Porties
4
personen
Ingrediƫnten
2
rode uien
600
gram
rauwe rode bieten
2
kruimige aardappelen
200
gram
winterpeen
2
el
rodewijnazijn
2
tenen
knoflook
1
gedroogd laurierblaadje
380
ml
krachtige vleesfond
20
gram
ongezouten roomboter
2
pimentkorrels
1
vleesbouillontablet
700
ml
kraanwater
3
takjes
verse dille
4
el
sour cream
peper en zout
Notities
Bereidingswijze:
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn
Schil de bieten (eventueel met keukenhandschoenen aan) en de aardappelen en snijd alles in blokjes van 2-3 cm
Snijd de winterpeen in de lengte in kwarten en snijd in stukjes van 1 cm
Verhit de boter in een soeppan en fruit de ui 3 minuten
Voeg de knoflook, biet, aardappel en laurier toe en bak 5 minuten op laag vuur
Maal met een vijzel de pimentkorrels fijn of plet ze met het lemmet van een keukenmes en voeg toe aan de groenten
Voeg de azijn, fond en bouillontablet toe
Voeg het water toe
Breng aan de kook en laat de soep 45-60 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan, tot de bieten gaar zijn
Verwijder de laurier
Pureer de soep met een staafmixer
Breng op smaak met peper en eventueel zout
Snijd de dille fijn
Schep de soep in kommen, bestrooi met dille en schep een lepel sour cream in elke kom