Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Spitskoolsoep met kalkoen en bonen
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
45
minuten
min
Gang
Soep
Porties
4
personen
Ingrediƫnten
400
gram
spitskool
300
gram
verse bospeen
250
gram
kalkoenfilet
400
gram
zwarte bonen
1
ui
1
liter
kippenbouillon in pot
1
teen
knoflook
1
laurierblad
2
el
traditionele olijfolie
50
gram
Parmigiano Reggiano
20
gram
verse platte peterselie
Notities
Bereidingswijze:
Schrap de wortels en snijd in plakjes
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn
Snijd de spitskool in reepjes
Snijd de kalkoenfilet in dunne reepjes
Verhit de olie in een soeppan en bak de ui, knoflook, laurier en wortel 5 minuten op laag vuur, roer regelmatig
Spoel ondertussen de bonen in een vergiet af onder koud stromend water
Voeg de kool, bonen, kalkoen en bouillon toe aan het wortelmengsel
Breng aan de kook en laat de kalkoen in 10 minuten op laag vuur gaar worden
Schaaf ondertussen de Parmezaanse kaas en snijd de blaadjes van de peterselie grof
Haal het laurierblaadje uit de soep, voeg de peterselie toe en verwarm nog 1 minuut
Verdeel de soep over de borden en bestrooi met de kaas