20stuksgrote garnalenvoorgekookte garnalen uit de vriezer halen en laten ontdooien. Verse garnalen kunnen ook, stoof die dan gelijk met de kabeljauw mee. (haal wel eventueel de darm uit de garnalen)
100mlwitte wijn
1bliktomatenblokjes
1uigrof gesnipperd
2tenenknoflookfijngehakt
3tlitaliaanse kruidengedroogd
2tlchilivlokken
4tlsuiker
10blaadjesverse basilicumgrof gesneden
1bolmozzarella
150gramextra belegen kaasgeraspt
vers gemalen zwarte peper en zoutnaar smaak
BROODKRUIM TOPPING
2eieren
4elpanko (japans paneermeel)
1teenknoflookfijn gesnipperd
1tlchilivlokken
1handverse basilicumgrof gesneden
1handverse peterseliegrof gesneden
vers gemalen zwarte peper en zoutnaar smaak
Notities
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 220 graden hetelucht
Zet een hapjespan op het fornuis met een goede scheut olijfolie erin
Fruit de uien met de knoflook voor ongeveer 2 minuten
Voeg de Italiaanse kruiden, chili vlokken en de witte wijn toe en kook voor 2 minuten op hoog vuur mee
Voeg vervolgens de tomatenblokjes en suiker toe en roer dit goed door
Leg de kabeljauw filets en basilicum erbij en stoof de kabeljauw 4 minuten aan iedere kant
BROODKRUIM TOPPING MAKEN:
Wanneer de kabeljauw staat te stoven, heb je mooi de tijd om je broodkruim topping te maken
Voeg alle ingrediënten hiervoor in een kom en roer door tot een mooi beslag
OVENSCHAAL OPMAKEN:
Wanneer je vis klaar is neem je een grote ovenschaal
Haal de vis voorzichtig met een spatel uit de pan en leg deze even apart
Giet de tomatensaus in de ovenschaal
Leg hierop de kabeljauwfilets en daaromheen verdeel je de garnalen
Verdeel het broodkruim beslag over de ovenschaal
Bestrooi met een snuf vers gemalen zwarte peper, zout en de geraspte kaas
Scheur de mozzarella in stukken er ook overheen
Bak de ovenschotel in de oven tot de kaas begint te borrelen en een beetje verkleurt. (dit duurt ongeveer 10 minuten) Blijf er wel bij!
TIP: bestrooi vlak voor serveren met eventueel een snuf extra chilivlokken