Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Vegetarische Bourguignon
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
1
uur
uur
Gang
Hoofdgerecht Vegetarisch
Porties
2
personen
Ingrediƫnten
250
gram
kastanjechampignons
2
teentjes
knoflook
2
stengels
bleekselderij
1
prei
250
ml
groentebouillon
100
ml
rode wijn
2
uien
1
winterpeen
1
el
tomatenpuree
1
laurierblad
2
takjes
verse tijm
peper en zout
Notities
Bereidingswijze:
Snijd de ui in halve ringen en hak de knoflook fijn
Snijd de wortel, prei en bleekselderij in plakjes en de champignons door de helft of door vieren
Verhit een hapjespan met olijfolie en bak de ui 2 minuten aan
Voeg vervolgens de wortel, bleekselderij, laurierblad, knoflook en 1 takje tijm toe en bak 5 minuten aan
Voeg nu de prei, champignons en tomatenpuree toe en bak nog 5 minuten
Voeg nu de rode wijn toe
Roer goed door en laat al roerend een paar minuten zachtjes koken, totdat de wijn bijna is verdampt
Voeg nu de bouillon en nog een takje tijm toe
Laat alles een kwartier op middelhoog vuur pruttelen
Voeg vervolgens de linzen toe en laat nog 5 minuten op laag vuur staan
Breng op smaak met peper en zout
Vergeet niet het laurierblad eruit te halen voordat je de vegetarische Bourguignon op de borden schept en garneer met nog wat verse tijm