Ga terug
veganasi2

Nasi met pindasaus en vegetarische kipstuckjes

Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht Vegetarisch
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 250 gram zilvervliesrijst
  • 2 el arachideolie
  • 160 gram vegan kipstuckjes
  • 900 gram nasigroente
  • 1 zakje nasi kruidenmix
  • 2 tl sambal oelek
  • 4 eieren
  • 400 gram pindasaus mild
  • 75 gram cassavekroepoek

Notities

Bereidingswijze:
  • Kook de rijst 8 minuten
  • Giet af en laat staan tot gebruik
  • Verhit 1 el olie in een wok en bak de kipstuckjes 2 minuten
  • Voeg de nasigroente, kruidenmix en sambal toe en bak 5 minuten mee
  • Voeg de rijst toe en roerbak nog 1 minuut mee
  • Klop de eieren los en breng op smaak met peper en eventueel zout
  • Verhit 1 el olie in een koekenpan, schenk het eimengsel erbij en roer door
  • Doe de deksel op de pan en laat de omelet 5 minuten op laag vuur garen
  • Verwarm ondertussen de pindasaus volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • Verdeel de nasi over 4 borden
  • Snijd de omelet in repen en verdeel over de nasi
  • Serveer met de pindasaus en kroepoek en eventueel extra sambal