Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Zalm bonbon
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
30
minuten
min
Gang
Aperitief
Porties
4
stuks
Ingrediënten
200
gram
Gerookte zalm plakjes
100
gram
Hollandse garnalen
1
Grapefruit
1
el
Whisky cocktail saus
Verse dille, peterselie of bieslook
ter decoratie
Notities
Bereidingswijze
Zalm bonbon vulling maken:
Maak de vulling in een kom: doe hier de garnaaltjes in en een eetlepel whisky cocktail saus.
Snij het binnenste uit de grapefruit en snij dit in kleine partjes.
Doe de grapefruit bij de garnaaltjes en mix dit even goed door elkaar.
Klaar is je vulling!
Zalm bonbon vullen:
Leg je eierdopjes klaar en bedek deze aan de binnenkant met een stukje huishoudfolie.
Leg een plakje of twee in het eierdopje en zorg dat deze net iets boven de rand uitsteekt.
Vul vervolgens het eierdopje met de garnalen vulling en vouw het zalm bonbonnetje dicht.
Leg de amuse lepel bovenop het eierdopje, als je deze in een keer omdraait, krijg je een prachtig mooie bonbon.
Verwijder het eierdopje en de folie.
Klaar! Nu heb je je zalm bonbon op de amuse lepel zitten! Decoreer met een takje verse dille, bieslook of peterselie.