Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Kip alla Marsala
Recept afdrukken
Pin recept
Totale tijd
45
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht Vlees
Porties
2
Ingrediƫnten
2
kipfilets
20
gram
bloem
40
gram
ongezouten roomboter
400
ml
Marsala
zeezout
vers gemalen peper
Notities
Bereidingswijze:
Kruid de kip aan beide kanten met wat vers gemalen peper en zeezout. Daarna breng je een laagje bloem aan op de kip.
Smelt een dikke klont boter in een koekenpan.
Als de boter heet is, leg je de kip in de pan.
Bak de kip aan beide zijden hard aan, zodat deze een mooie kleur krijgt. Draai het vuur vervolgens op zacht.
Na ongeveer 5 minuten blus je de kip af met de Marsala wijn.
Maak de aanbaksels in de pan los, zodat deze worden opgenomen door de Marsala.
Laat de pan nog ongeveer 5 minuten op het vuur staan.
De kip kan hierdoor rustig verder garen en de Marsalasaus krijgt hierdoor de tijd om in te dikken.
Voel of de kip gaar is, dit is het geval als deze zachtjes terug veert wanneer je erin drukt.
Als dit het geval is en ook de saus er goed uit ziet is het tijd om deze lekker Kip alla Marsala op te dienen.
Heerlijk met
Italiaanse wortels
en
Aardappelen met rozemarijn
.