Ga terug
goulash

Goulash

Bereidingstijd 4 uur
Gang Hoofdgerecht Vlees
Porties 3 personen

Ingrediënten
  

  • 700 gram runderlappen
  • 2 grote uien
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 400 gram tomatenblokjes uit blik
  • 400 gram vastkokende aardappels
  • 1 rundvlees bouillon blokje
  • 1,5 el bloem
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 2 el tomatenpuree
  • 500 ml water
  • 1 laurierblaadje
  • 1 tl karwijzaad
  • boter om in te bakken

Notities

Bereidingswijze:
  • Snijd de runderlappen in blokjes.
  • Meng in een kommetje de bloem met de gerookte paprika poeder en verdeel dit over de blokjes rundvlees.
  • Snipper de uien en hak de knoflook fijn.
  • Fruit de ui aan in een beetje boter en voeg de knoflook toe wanneer de ui glazig begint te worden. Bak nog 2 minuten mee.
  • Voeg vervolgens het karwijzaad, en de tomatenpuree bij de runderlappen en bak dit een paar minuten mee.
  • Blus af met het water, het blokje runderbouillon en de blokjes tomaat.
  • Voeg hierbij ook het laurierblaadje en laat nu 2 uur sudderen.
  • Snijd alvast de aardappelen en paprika’s in blokjes.
  • Voeg deze na 2 uur sudderen toe en laat ongeveer nog 40 minuten mee pruttelen of tot de aardappelen gaar zijn.
  • In totaal stooft de goulash ongeveer 2,5 tot 3 uur.
  • Lekker met rijst of aardappelpuree.