Ga terug
Rosti-met-spek-en-ui-2

Rösti met spek en ui

Bereidingstijd 30 minuten
Gang Bijgerechten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 ui gepeld en fijngesnipperd
  • 500 gram vastkokende aardappels geschild en grof geraspt
  • 125 gram spekblokjes
  • paar sprietjes bieslook
  • bakboter

Notities

Bereidingswijze:
  • Verhit de koekenpan met een scheutje bakboter en laat uitbruisen.
  • Voeg het spek en de ui toe en bak op middelhoog vuur enkele minuten tot de ui zacht is en het spek begint te kleuren.
  • Voeg de geraspte aardappel toe, breng op smaak met zout en peper, en bak al roerend in circa 8 minuten gaar en goudbruin.
  • Als je liever een koek maakt van de rösti, meng dan voor het bakken een ei en een lepeltje bloem door de geraspte aardappel.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg dit aardappel-eimengsel toe aan het spek en de ui en druk stevig aan.
  • Bak op laag tot middelhoog vuur zonder te roeren tot de koek aan de onderkant goudbruin is.
  • Doe een deksel op de pan en draai de pan om.
  • Doe een beetje boter in de pan.
  • Laat de rösti vanaf de deksel weer in de pan schuiven en bak de andere kant goudbruin.
  • Garneer vlak voor serveren met vers geknipte bieslook.