Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Rösti met spek en ui
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
30
minuten
min
Gang
Bijgerechten
Porties
4
personen
Ingrediënten
1
ui
gepeld en fijngesnipperd
500
gram
vastkokende aardappels
geschild en grof geraspt
125
gram
spekblokjes
paar sprietjes bieslook
bakboter
Notities
Bereidingswijze:
Verhit de koekenpan met een scheutje bakboter en laat uitbruisen.
Voeg het spek en de ui toe en bak op middelhoog vuur enkele minuten tot de ui zacht is en het spek begint te kleuren.
Voeg de geraspte aardappel toe, breng op smaak met zout en peper, en bak al roerend in circa 8 minuten gaar en goudbruin.
Als je liever een koek maakt van de rösti, meng dan voor het bakken een ei en een lepeltje bloem door de geraspte aardappel.
Breng op smaak met zout en peper.
Voeg dit aardappel-eimengsel toe aan het spek en de ui en druk stevig aan.
Bak op laag tot middelhoog vuur zonder te roeren tot de koek aan de onderkant goudbruin is.
Doe een deksel op de pan en draai de pan om.
Doe een beetje boter in de pan.
Laat de rösti vanaf de deksel weer in de pan schuiven en bak de andere kant goudbruin.
Garneer vlak voor serveren met vers geknipte bieslook.