Ga terug
pindasaus

Pindasaus

Gang Sauzen

Ingrediƫnten
  

  • 1 el olie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 el pindakaas
  • 75 ml kokosmelk
  • 75 ml water
  • 3 tl sambal oelek
  • 2 el ketjap manis
  • 1 el citroensap
  • 1 el bruine suiker
  • zout en peper naar smaak

Notities

Bereidingswijze
  • Pel de ui en de teentjes knoflook en snijd deze zo fijn mogelijk
  • Verwarm de olie in een pannetje en bak hierin de ui en de knoflook aan, doe dit op een laag vuur, zo voorkom je dat je ui of knoflook verbrand
  • Voeg de pindakaas samen met het water toe, houd het vuur nog steeds laag
  • Laat de pindakaas smelten en blijf roeren totdat de saus mooi glad is
  • Voeg nu langzaam de melk toe en blijf roeren
  • Doe de ketjap, het citroensap, de suiker en de sambal in de pan erbij en blijf roeren
  • Laat de pindasaus heel zachtjes even doorkoken, blijf wel goed roeren, pindasaus bakt snel aan
  • s de saus nog te dik voeg dat extra water of melk toe