Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Appelmoes
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
30
minuten
min
Totale tijd
30
minuten
min
Gang
Bijgerechten
Porties
4
personen
Ingrediënten
1,5
kilo
appels
suiker
naar smaak
kaneelpoeder
naar smaak
Bodempje water
(2 a 3 cm) tegen het vastkoken
citroensap
(½ citroen optie om verkleuren tegen te gaan)
Notities
Bereidingswijze
Begin met het schillen van de appels en verwijder de rotte plekken, butsen e.d.
BSnijd de appels dan door de helft en daarna nog 1 keer door de helft
BIn elk stuk zit een beetje klokhuis snij dit er uit
BSnijd de stukken daarna in kleinere stukjes
BDoe de stukjes in de pan en voeg het water circa 20ml er bij
BZet het fornuis op de hoogste stand tot het water kookt
BGelijk als het water kookt zet de warmtebron dan op lager zodat het geheel zachtjes blijft koken
BVoeg de citroensap toe
BLeg nu het deksel een beetje schuin op de pan zodat de appelmoes niet overkookt
BLaat het geheel zachtjes pruttelen
BDoe er nu wat kaneel bij naar smaak proef dus even voordat je er teveel in gooit
BRoer het geheel regelmatig door. Wordt de Appelmoes te dik voeg er dan een beetje water bij naar smaak
BHaal de pan van het fornuis en pureer het geheel met een staafmixer