Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Ovenschotel met gehakt, rode kool, appel en aardappelpuree
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
45
minuten
min
Totale tijd
45
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht Vlees, Ovenschotels
Porties
4
personen
Ingrediƫnten
1
pak
Maggi Aardappelpuree voor Ovenschotel
1
grote ui
gesnipperd
2
teentjes
knoflook
1
kilo
rundergehakt
140
gram
tomatenpuree
125
ml
rode wijn
400
gram
verse rode kool
2
appels
Golden Delicious
1,5
el
paneermeel
4
el
olijfolie
25
gram
boter
3/4
tl
kaneelpoeder
Notities
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden
Verhit de helft van de olie in een braadpan en bak hierin op middelhoog vuur de ui en de knoflook in 3 minuten
Voeg het gehakt toe en bak het in 5 minuten rul
Voeg de tomatenpuree, wijn en kaneel toe, laat het geheel nog 5 minuten sudderen
Kook de rode kool (beetgaar) in water en een beetje azijn
Daarna uit laten lekken in een vergiet
Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op het pakje
Vet een ovenschaal in met de rest van de olie
Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal
Verdeel de rode kool er over en vervolgens de plakjes appel
Dek af met de aardappelpuree en bestrooi het met het paneermeel
Verdeel de boter in vlokjes over de schotel
Bak 30 minuten in de oven en serveer het gerecht