Ga terug
ovenschotel opmaak

Ovenschotel met gehakt, rode kool, appel en aardappelpuree

Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht Vlees, Ovenschotels
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 1 pak Maggi Aardappelpuree voor Ovenschotel
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kilo rundergehakt
  • 140 gram tomatenpuree
  • 125 ml rode wijn
  • 400 gram verse rode kool
  • 2 appels Golden Delicious
  • 1,5 el paneermeel
  • 4 el olijfolie
  • 25 gram boter
  • 3/4 tl kaneelpoeder

Notities

Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Verhit de helft van de olie in een braadpan en bak hierin op middelhoog vuur de ui en de knoflook in 3 minuten
  • Voeg het gehakt toe en bak het in 5 minuten rul
  • Voeg de tomatenpuree, wijn en kaneel toe, laat het geheel nog 5 minuten sudderen
  • Kook de rode kool (beetgaar) in water en een beetje azijn
  • Daarna uit laten lekken in een vergiet
  • Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op het pakje
  • Vet een ovenschaal in met de rest van de olie
  • Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal
  • Verdeel de rode kool er over en vervolgens de plakjes appel
  • Dek af met de aardappelpuree en bestrooi het met het paneermeel
  • Verdeel de boter in vlokjes over de schotel
  • Bak 30 minuten in de oven en serveer het gerecht