Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Champignons met varkensvlees
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
30
minuten
min
Totale tijd
30
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht Vlees
Porties
2
personen
Ingrediënten
6
verse of gedroogde shiitake champignons
300
gram
magere hamlappen of varkens filetlapjes
1
el
sojasaus
1
el
rijstwijn
2
rode paprika's
4
lente uitjes
250
gram
champignons
2
el
arachideolie
2
el
oestersaus
1
el
maïzena
Notities
Bereidingswijze:
Week de shiitakes volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat ze wellen. Giet ze af en laat ze goed uitlekken.
Snijd het varkensvlees in reepjes. Marineer ze in de sojasaus en de rijstwijn.
Maak de groenten schoon.
Snijd de paprika in reepjes en de lente uitjes in kleine ringetjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
Verhit de olie in een pan of wok.
Neem het vlees uit de marinade en roerbak 5 minuten in de olie tot de reepjes bruin zijn.
Voeg de paprika, lente uitjes en champignons toe en roerbak het geheel nog 4 minuten.
Roer er de uitgelekte shiitakes en de oestersaus door.
Laat het geheel nog 2 minuten zachtjes doorkoken.
Roer de maïzena los met een beetje water. Voeg dit aan het vlees toe.
Laat het mengsel op een hoog vuur doorkoken, tot de saus iets is ingedikt.
Heerlijk met rijst