Snipper de ui fijn en hak de knoflook in kleine stukjes
Was de courgette, paprika en de champignons (schoon borstelen) en snij de groente in kleine blokjes
Fruit de ui en de knoflook aan en voeg het gehakt toe en bak dit goudbruin
Voeg de overige groentes toe en bak deze mee
Voeg de tomatensaus en de kruiden toe en breng de saus op smaak met peper en zout
Maak een roux voor de bechamelsaus. Doe de boter in de pan en voeg de bloem toe, roer deze gaar totdat deze korrelig geworden is
Voeg de melk beetje bij beetje toe, totdat een gladde saus ontstaan is
Voeg een deel van de geraspte kaas bij de saus en laat de saus nog een paar minuten koken tot hij indikt
Snij de mozzarella in plakken
Begin nu met het vullen van de ovenschaal
Eerst een laagje tomatensaus, dan lasagnebladen, dan bechamelsaus, salami, tomatensaus, lasagnebladen, bechamelsaus, tomatensaus, mozzarella, lasagnebladen, tomatensaus en eindig met een laagje geraspte kaas
Bak de lasagne bolognese in ongeveer 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden