Ga terug
lasagne_liggend

Lasagne met bechamelsaus en mozzarella

Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Gang Ovenschotels
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 500 gram rundergehakt
  • 500 ml gezeefde tomatensaus
  • 2 grote uien
  • 2 rode paprika's
  • 1 courgette
  • 250 gram kastanje champignons
  • 6 plakjes salami
  • 1 bol mozzarella
  • 300 gram lasagnebladen
  • 1 zakje geraspte Parmezaanse kaas
  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 400 ml volle melk
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 tl italiaanse kruiden
  • peper en zout

Notities

Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Snipper de ui fijn en hak de knoflook in kleine stukjes
  • Was de courgette, paprika en de champignons (schoon borstelen) en snij de groente in kleine blokjes
  • Fruit de ui en de knoflook aan en voeg het gehakt toe en bak dit goudbruin
  • Voeg de overige groentes toe en bak deze mee
  • Voeg de tomatensaus en de kruiden toe en breng de saus op smaak met peper en zout
  • Maak een roux voor de bechamelsaus. Doe de boter in de pan en voeg de bloem toe, roer deze gaar totdat deze korrelig geworden is
  • Voeg de melk beetje bij beetje toe, totdat een gladde saus ontstaan is
  • Voeg een deel van de geraspte kaas bij de saus en laat de saus nog een paar minuten koken tot hij indikt
  • Snij de mozzarella in plakken
  • Begin nu met het vullen van de ovenschaal
  • Eerst een laagje tomatensaus, dan lasagnebladen, dan bechamelsaus, salami, tomatensaus, lasagnebladen, bechamelsaus, tomatensaus, mozzarella, lasagnebladen, tomatensaus en eindig met een laagje geraspte kaas
  • Bak de lasagne bolognese in ongeveer 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden
Buon appetito