Ga terug
Ovenschotel met snijbonen en ham

Ovenschotel met snijbonen en ham

Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur
Gang Ovenschotels
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 750 gram snijbonen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 grote ui in ringen
  • 1 pot zongedroogde tomaten
  • 200 gram ham dikke plak
  • 1 zakje geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 potjes crème fraîche warme toepassing
  • paprikapoeder
  • 2 eieren
  • olijfolie
  • boter
  • peper en zout

Notities

Bereidingswijze
  • Snij de punten van de snijbonen
  • Was de bonen en snij ze (schuin) met een scherp mes in ruiten of dunner, in repen.
  • Kook de bonen in ongeveer 15 minuten beetgaar
  • Oven voorverwarmen op 200 graden
  • Pel en snipper de ui en knoflook en fruit dit aan in boter
  • Ham in blokjes van 1 cm snijden
  • Zongedroogde Tomaten grof snijden
  • Ovenschaal in vetten met olijfolie en de bodem beleggen met de tomaat
  • Gefruite ui en knoflook mengen met de snijbonen en blokjes ham, op smaak brengen met zout, peper en dit over de tomaat schikken.
  • Eieren losroeren en mengen met paprikapoeder, zout, peper, zure room en geraspte kaas
  • En dit mengsel over de snijbonen heen gieten
  • Het gerecht ongeveer 30 minuten in de oven zetten tot het een mooi bruin kleurtje heeft gekregen
Serveer het geheel met rijst of krieltjes of salade