Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Italiaanse Ovenschotel
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
50
minuten
min
Totale tijd
50
minuten
min
Gang
Ovenschotels
Porties
4
personen
Ingrediƫnten
500
gram
aardappelschijfjes
300
gram
gehakt
1
prei
1
rode paprika
1
el
verse basilicum
1
el
oregano
olijfolie
zout en peper
1
grote ui
2
teentjes
knoflook
400
gram
tomaten blokjes (Heinz)
100
gram
geraspte Parmezaanse kaas
boter of olijf olie voor het invetten van de ovenschaal
Notities
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden
Kook de aardappelschijfjes in een pan circa 10 minuten totdat ze zacht zijn
Snijd de prei, paprika, ui en knoflook in stukjes
Giet een scheut olie in een pan en bak het gehakt met de kruiden rul
Voeg daarna de prei, paprika, ui en knoflook toe en dit 5 minuten mee
Vervolgens doe je de tomatenblokjes erbij en laat je de saus nog 5-10 minuten zachtjes koken
Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem van een ingevette ovenschaal
Schep hier de saus overheen en leg daarna de rest van de aardappelschijfjes erbovenop
Als laatste strooi je de geraspte kaas over de ovenschotel en zet je de schaal 20-25 minuten in de oven