Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Konijnstoof met knolselderij-venkelpuree
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
2
uur
uur
30
minuten
min
Totale tijd
2
uur
uur
30
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht Vlees
Porties
2
personen
Ingrediënten
2
konijnenbouten
25
gram
boter
2
grote uien
in ringen gesneden
1
flesje
herfstbock
(30 cl)
350
ml
wildfond
(pot)
1
plak
ontbijtkoek
2
takjes
verse rozemarijn
1
knolselderij
2
venkelknollen
100
gram
crème fraîche
1
el
peterselie
zout en peper
Notities
Bereidingswijze:
Bestrooi de konijnenbouten met zout en peper.
Smelt in een braadpan de boter.
Bak de konijnenbouten in 5 minuten aan beide kanten bruin aan.
Neem het vlees uit de pan.
Fruit in het bakvet de uienringen 4-5 minuten.
Leg het vlees terug in de pan.
Schenk de herfstbock en het wildfond in de pan en breng het aan de kook.
Draai het vuur laag.
Voeg de ontbijtkoek en de takjes rozemarijn toe.
Stoof de konijnenbouten met het deksel op de pan in 2 uur zachtjes gaar.
Schil de knolselderij en snij ze in blokjes.
Maak de venkel schoon en snij ze in stukken.
Kook de knolselderij en de venkel in water met zout in 15 minuten gaar.
Giet de groenten af en pureer ze met de staafmixer.
Roer de creme fraichew, peper en eventueel een beetje zout erdoor.
Verdeel de knolselderij-venkelpuree over de borden en leg de konijnenbouten erbij.
Bestrooi met peterselie.