Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Bietenstamppot met spek en appel
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
40
minuten
min
Totale tijd
40
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht Vlees
Porties
6
personen
Ingrediënten
2,25
kilo
kruimige aardappels
1
kilo
gekookte rode bieten
2
grote uien
2
appels
450
gram
spekblokjes
75
gram
boter
Notities
Bereidingswijze
Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken
Kook in water met zout in 20 minuten gaar
Verhit ondertussen 25 gram boter in een hapjespan en bak de spekblokjes in 6 minuten knapperig
Snijd de ui in halve ringen en voeg de ui toe aan het spek en bak 1 minuut mee
Schil de bietjes en snijd ze in blokjes en voeg de bietjes toe en bak 4 minuten mee
Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in stukjes
Voeg ze toe aan het bietenmengsel
Giet de aardappels af en vang het kookvocht op
Stamp de aardappels met de rest van het boter en het kookvocht met de pureestamper tot een smeuïge puree
Schep het bieten mengsel erdoor en breng op smaak met peper en zout