Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Spinaziestamppot met Zweedse gehaktballetjes
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
30
minuten
min
Totale tijd
30
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht Vlees
Porties
4
personen
Ingrediƫnten
25
gram
boter
12
zweedse gehaktballetjes
900
gram
aardappelpuree
600
gram
diepvries bladspinazie
340
gram
zilveruitjes
3
el
Maestrichter stroop
1
el
grove mosterd
150
gram
rauwkost komkommer
Notities
Bereidingswijze
Verhit de boter in een hapjespan en bak de balletjes in 10 minuten rondom bruin en gaar, keer regelmatig
Verwarm ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking
Verhit een wok of grote koekenpan zonder olie of boter en laat de spinazie in delen al omscheppend slinken, laat het uitlekken in een vergiet
Neem ondertussen de balletjes uit de pan, maar laat het bakvet zitten
Houd de balletjes warm onder aluminiumfolie
Laat de zilveruitjes uitlekken en vang het vocht op
Doe de zilveruitjes, 50 ml vocht, 50 ml water en de stroop in de pan met het bakvet en breng aan de kook
Laat de uienjus 3 minuten op hoog voor koken
Meng de spinazie, moster en rauwkost door de puree en verdeel de stamppot over de borden
Verdeel de balletjes en de uienjus over de stamppot en serveer direct