Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Spinazietaart met gehakt
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
1
uur
uur
Totale tijd
1
uur
uur
Gang
Hoofdgerecht Vlees, Ovenschotels
Porties
4
personen
Ingrediënten
2
pakken
diepvries bladspinazie
450 gram
10
plakjes
bladerdeeg
2
grote uien
3
tl
sambal badjak
boter
700
gram
gehakt
200
gram
pittige geraspte kaas
4
eieren
150
ml
crème fraîche
Notities
Bereidingswijze
De plakjes bladerdeeg en de spinazie laten ontdooien
Verwarm de oven voor op 180 graden
De uien snipperen en bakken met een beetje boter in een braadpan
Het gehakt toevoegen en meebakken tot het mooi rul en droog is
Voeg de sambal badjak bij het gehakt mengsel voor wat extra pit
De spinazie heel goed uitknijpen, zoveel mogelijk vocht verwijderen
Roerbak de spinazie nog even mee met het gehakt en schep alles goed door elkaar
In een kom de eieren loskloppen en de crème fraîche en de geraspte kaas er doorheen roeren
Bekleed een quichevorm of ovenschaal met het bladerdeeg
Schep het spinazie-gehaktmengsel in de vorm en verdeel het netjes over de bodem
Giet nu het eiermengsel over de spinaziequiche
Zet de hartige taart met het gehakt en de spinazie in de oven en probeer je geduld te bewaren
Na ongeveer 45 minuten (vulling mag niet meer vochtig zijn en het bladerdeeg moet krokant zijn) is je spinazietaart met gehakt klaar