Ga terug
Spinazietaart met gehakt

Spinazietaart met gehakt

Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht Vlees, Ovenschotels
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 pakken diepvries bladspinazie 450 gram
  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 2 grote uien
  • 3 tl sambal badjak
  • boter
  • 700 gram gehakt
  • 200 gram pittige geraspte kaas
  • 4 eieren
  • 150 ml crème fraîche

Notities

Bereidingswijze
  • De plakjes bladerdeeg en de spinazie laten ontdooien
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • De uien snipperen en bakken met een beetje boter in een braadpan
  • Het gehakt toevoegen en meebakken tot het mooi rul en droog is
  • Voeg de sambal badjak bij het gehakt mengsel voor wat extra pit
  • De spinazie heel goed uitknijpen, zoveel mogelijk vocht verwijderen
  • Roerbak de spinazie nog even mee met het gehakt en schep alles goed door elkaar
  • In een kom de eieren loskloppen en de crème fraîche en de geraspte kaas er doorheen roeren
  • Bekleed een quichevorm of ovenschaal met het bladerdeeg
  • Schep het spinazie-gehaktmengsel in de vorm en verdeel het netjes over de bodem
  • Giet nu het eiermengsel over de spinaziequiche
  • Zet de hartige taart met het gehakt en de spinazie in de oven en probeer je geduld te bewaren
  • Na ongeveer 45 minuten (vulling mag niet meer vochtig zijn en het bladerdeeg moet krokant zijn) is je spinazietaart met gehakt klaar