Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Beenham uit de oven
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
1
uur
uur
Totale tijd
1
uur
uur
Gang
Hoofdgerecht Vlees, Ovenschotels
Porties
6
personen
Ingrediënten
2
beenhammen
1,5
kilo
kruimige aardappels
6
grote uien
500
gram
winterpeen
2
koolrabi's
4
teentjes
knoflook
4
el
olijfolie
4
takjes
verse rozemarijn
6
el
mayonaise
6
el
mosterd
300
ml
ongeklopte slagroom
worcestersaus
Notities
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden
Snij de aardappelen elk in vier stukken
Snij de uien in vieren
Snij de winterpeen in dikke plakken en de koolrabi in dikke plakken die je vervolgens doormidden snijdt
Tot slot snij de knoflook in dunne plakjes
Kook de aardappelen in 10 minuten beetgaar in water met een klein snufje zout, en giet ze af
Het is belangrijk dat je de ui, winterpeen, koolrabi en de voorgekookte aardappelen voordat je het in de ovenschaal doet goed besprenkeld met olie
Dit zodat je groenten goed gaar worden
Tevens voeg je rozemarijn en knoflook toe en breng je het geheel op smaak met peper en zout
Klaar?
Schuif dan de groenten aan de kant en leg de gemarineerd beenham in het midden
Schuif de ovenschaal onderin de oven en bak het geheel gaar in zo’n 40 minuten
Zijn er 20 minuten voorbij? Keer de beenham dan om en schep eveneens het groentemengsel om
Bereidingswijze mosterdsaus
Meng 6 eetlepels mayonaise met 6 eetlepels mosterd
Voeg 300 ml on geklopte slagroom en enkele druppels worcestersaus toe
Verwarm de mosterdsaus in een pannetje op het vuur, maar breng het niet aan de kook
Breng de saus op smaak met wat peper en zout
Serveer de warme mosterdsaus met de beenham