Ga terug
Beenham uit de oven

Beenham uit de oven

Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht Vlees, Ovenschotels
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 2 beenhammen
  • 1,5 kilo kruimige aardappels
  • 6 grote uien
  • 500 gram winterpeen
  • 2 koolrabi's
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 el olijfolie
  • 4 takjes verse rozemarijn
  • 6 el mayonaise
  • 6 el mosterd
  • 300 ml ongeklopte slagroom
  • worcestersaus

Notities

Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Snij de aardappelen elk in vier stukken
  • Snij de uien in vieren
  • Snij de winterpeen in dikke plakken en de koolrabi in dikke plakken die je vervolgens doormidden snijdt
  • Tot slot snij de knoflook in dunne plakjes
  • Kook de aardappelen in 10 minuten beetgaar in water met een klein snufje zout, en giet ze af
  • Het is belangrijk dat je de ui, winterpeen, koolrabi en de voorgekookte aardappelen voordat je het in de ovenschaal doet goed besprenkeld met olie
  • Dit zodat je groenten goed gaar worden
  • Tevens voeg je rozemarijn en knoflook toe en breng je het geheel op smaak met peper en zout
  • Klaar?
  • Schuif dan de groenten aan de kant en leg de gemarineerd beenham in het midden
  • Schuif de ovenschaal onderin de oven en bak het geheel gaar in zo’n 40 minuten
  • Zijn er 20 minuten voorbij? Keer de beenham dan om en schep eveneens het groentemengsel om
Bereidingswijze mosterdsaus
  • Meng 6 eetlepels mayonaise met 6 eetlepels mosterd
  • Voeg 300 ml on geklopte slagroom en enkele druppels worcestersaus toe
  • Verwarm de mosterdsaus in een pannetje op het vuur, maar breng het niet aan de kook
  • Breng de saus op smaak met wat peper en zout
  • Serveer de warme mosterdsaus met de beenham