Ga terug
kapucijnersspek

Kapucijners met spek en appel

Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht Vlees
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gram spekblokjes
  • 3 grote uien
  • 1 winterpeen
  • 2 preien
  • 800 gram kapucijners
  • 2 appels Elstar
  • 2 el vloeibare honing
  • 60 ml crème fraîche
  • 2 augurken

Notities

Bereidingswijze
  • Bak de spekblokjes in circa 8 minuten krokant en schep ze uit de pan, bewaar het bakvet in de pan
  • Schil en snijd de winterpeen in blokjes
  • Halveer de prei over de lengte, spoel schoon onder de kraan en snijd de prei in halve ringen
  • Verhit het bakvet van de spekjes in de pan en bak de wortel en prei in circa 5 minuten
  • Pel en snijd de uien in halveringen, voeg ze toe en bak nog 3 minuten mee
  • Giet de kapucijners af en spoel ze af met koud water
  • Voeg de kapucijners met het spek toe aan de pan met groente, warm het geheel goed door
  • Snijd de augurken in blokjes en voeg toe aan de pan met kapucijners en breng op smaak met versgemalen peper
  • Schil de appels, snijd in parten en verwijder het klokhuis
  • Smelt de boter in een pan en bak de appelpartjes goudbruin
  • Voeg de honing toe en karamelliseer de appels in de honing
  • Meng de piccalilly met de crème fraîche
Serveren
  • Schep het gerecht op een bord en leg de rookworst en de gekaramelliseerde appels erbij
  • Serveer de piccalilly-crème fraîche er apart bij