Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Stamppot rode biet met gehaktballen
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
35
minuten
min
Totale tijd
35
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht Vlees
Porties
4
personen
Ingrediënten
1,5
kilo
kruimige aanrdappels
1
kilo
rode bieten
gekookt
2
grote uien
2
el
suiker
1
laurierblad
1
dl
azijn
4
eieren
zout en peper
nootmuskaat
100
gram
oud brood zonder korst of 2 beschuiten
water of melk
1
kilo
gehakt
boter of margarine
Notities
Bereidingswijze stamppot
Kook de rode bieten en verwijder het vel van de bieten en snijd ze in blikjes
Pel en snijd de uien fijn, en bak ze glazig
Voeg de suiker, het laurierblad en de azijn toe aan de rode biet
Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in circa 20 minuten gaar in licht gezouten water en giet ze af
Giet het bietenmengsel af, vang het vocht op en verwijder het laurierblad
Stamp de aardappels fijn
Meng wat van het bietenvocht en een beetje jus door de stamppot tot deze lekker smeuïg is en laat alles goed doorwarmen
Breng op smaak met peper en zout
Bereidingswijze gehaktballen
Klop de eieren met het zout, de peper en de nootmuskaat
Week het brood in een beetje water of melk en druk het dan flink uit
Roer het broodpapje of de 2 verkruimelde beschuiten en de eieren flink door elkaar en voeg het gehakt erbij
Kneed dit alles tot een compacte massa en maak er ballen van
Maak de boter of margarine flink heet in een braadpan en braad het gehakt rondom bruin en gaar in ongeveer 35 minuten
Blus de jus met water af