Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Rigatoni met frisse tomatensaus
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
20
minuten
min
Totale tijd
20
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht Vlees
Porties
4
personen
Ingrediƫnten
300
gram
De Cecco Mezzi rigatoni
pasta, zak 500 gram
1
blikje
ansjovis in olijfolie
2
rode uien
1
el
gedroogde oregano
2
blikken
Pomodoro San Marzano
gepelde tomaten
100
gram
kalamata olijven zonder pit
1
citroen
Notities
Bereidingswijze
Laat de ansjovis uitlekken, vang de olie op en snijd de ansjovis grof
Snipper de uien
Verhit 1 el van de opgevangen ansjovisolie in een hapjespan en fruit de uien, ansjovis en oregano 3 minuten op laag vuur
Voeg de gepelde tomaten toe en laat 5 minuten op laag vuur stoven
Snijd ondertussen de olijven over de lengte door
Rasp de schil van de citroen, pers de helft van de vrucht uit en snijd de rest in parten
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af
Meng de pasta, het citroenrasp en 1 el citroensap door het tomatenmengsel en laat nog 1 minuut op laag vuur doorverwarmen
Schep in diepe borden, garneer met de olijven en citroenparten
Serveer direct.