Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Koolraap, appel & varkenshaas
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
30
minuten
min
Totale tijd
30
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht Vlees
Porties
2
personen
Ingrediƫnten
300
gram
varkenshaas
1
koolraap
1
appel
1
sjalot
450
gram
aardappels
2
el
boter
2
dl
kippenbouillon
1/2
tl
gedroogde tijm
peper en zout
Notities
Bereidingswijze
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes
Schil de koolraap en snijd in blokjes
Schil de appel en snijd in blokjes
Snipper de sjalot fijn
Kook de aardappelen ongeveer 20 minuten in licht gezouten water en giet ze af
1 eetlepel boter in een braadpan en bak het varkenshaasje aan alle kanten bruin, kruid het met peper en zout
Laat nog 20 minuten verder afgedekt garen op een zacht vuur
Smelt 1 eetlepel boter in een braadpan en bak de koolraap 3 minuten
Voeg de stukjes appel toe en blus met 2 dl bouillon, kruid met peper, zout en tijm
Laat 10 minuten sudderen op een laag vuur
Haal de varkenshaas uit de pan en houd het warm, voeg de sjalot toe en overgiet met de rest van de bouillon
Schraap de braadresten los en laat inkoken tot de sjalotten gaar zijn
Serveren
Snij de varkenhaas in schuine sneetjes en verdeel over de borden
Verdeel het groente mengsel over de borden