Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Jambalaya
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
45
minuten
min
Totale tijd
45
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht Vlees
Porties
4
personen
Ingrediënten
1
teentje
knoflook
5
stengels
bleekselderij
2
groene paprika's
2
bosuien
250
gram
gekookte ham
200
gram
chorizo
3
tomaten
100
ml
zonnebloemolie
100
gram
bloem
200
gram
witte rijst
600
ml
kippenbouillon
1
el
cajunkruiden
300
gram
cocktailgarnalen
tabasco
Notities
Bereidingswijze
Pel en snijd de knoflook
Snijd de stengels bleekselderij, paprika’s, bosuien, ham, chorizo en tomaten in stukjes
Verhit de olie in een pan en voeg de bloem toe
Roer de bloem door de olie en bak dit op matig vuur al omscheppend in circa 10 minuten donkerbruin en gaar
Voeg de bleekselderij, paprika’s, bosuien en knoflook toe en bak even mee
Voeg de ham, chorizo, tomaten en de rijst toe en roer het goed door elkaar
Blus af met de kippenbouillon
Voeg de cajunkruiden toe en laat de jambalaya circa 25 minuten afgedekt pruttelen op laag vuur tot de rijst gaar is en het vocht is opgenomen
Schep de garnalen door de jambalaya en warm even goed door
Breng op smaak met wat tabasco