Ga terug
ragubolognese2

Ragu Bolognese

Bereidingstijd 2 uur
Totale tijd 2 uur
Gang Hoofdgerecht Vlees
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 350 gram rundvlees
  • 350 gram varkensvlees
  • 2 winterpenen
  • 6 stengels bleekselderij
  • 4 grote uien
  • 5 teentjes knoflook
  • gepelde tomaten blik of pak
  • rode wijn
  • 1 blikje tomatenpuree
  • verse tijm
  • verse rozemarijn
  • Orgena
  • 4 laurierblaadjes
  • olijfolie
  • 1 pak tagliatelle

Notities

Bereidingswijze
  • Snij de wortel en bleekselderij in blokjes
  • Snij het vlees in blokjes
  • Snij de uien en de knoflook fijn
  • Kruid het vlees met peper en zout en bak het aan in een scheur olijfolie en een klont boter
  • Als het vlees is dichtgeschroeid voeg dan de wortel en bleekselderij toe en bak het mee, na een paar minuten doe je de ui en de knoflook erbij
  • Laat dit een paar minuten bakken en voeg een flinke scheut rode wijn toe ((minstens een flink glas)
  • Doe het vuur omlaag en doe de deksel op de pan
  • Doe de tomaten puree in een flinke beker en vul deze verder met rode wijn, goed mengen en bij de saus doen, voeg ook de gepelde tomaten toe
  • Van de tijm, rozemarijn en oregano elk een flinke eetlepel (liefst vers en gehakt) en 4 blaadjes laurier
  • Eventueel nog peper (uit de molen) en zout naar smaak toevoegen
  • Laat het geheel twee en een half uur rustig sudderen (laag vuur) en ga er dan door met een staafmixer en maak het zo fijn of grof als je het zelf het liefste hebt
  • Serveer met Tagliatelle, pesto en geraspte kaas (oud, jong, parmesaan)
  • Wat je overhoudt doe je in porties in de diepvries