Ga terug
Stoemp

Stoemp

Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht Vlees
Porties 6 personen

Ingrediƫnten
  

  • 2 kilo kruimige aardappels
  • 5 grote uien
  • 3 preien
  • 2 winterpenen
  • 1 knolselderij
  • 500 gram gerookte spekreepjes
  • 3 stronken witlof
  • 1 savooie of groene kool
  • 200 gram spruitjes
  • 2 eieren
  • 1 klontje boter
  • 1 scheutje kookroom
  • nootmuskaat

Notities

Bereidingswijze
  • Schil de aardappelen en halveer ze
  • Maak de uien, de preien, de winterwortels en de knolselderij schoon en snijd ze in grove stukken
  • Doe de aardappelen in een pan met een laagje water, voeg de groenten toe en kook het geheel gaar in ongeveer een half uur.
  • Bak ondertussen de spekjes krokant.
  • Snijd de witlof in grove stukken en bak deze in wat boter.
  • Snipper de kool en de spruitjes fijn en blancheer ze enkele minuten in kokend water.
  • Giet de gare aardappelen en groenten af en stamp ze fijn.
  • Roer er de spekjes, de witlof, de kool en de spruitjes door, samen met het ei, een klontje boter en een scheutje room.
  • Breng het geheel op smaak met zout, peper en vers geraspte nootmuskaat.