Ga terug
witlofrolletjes

Witlofrolletjes met ham en kaas

Gang Hoofdgerecht Vlees, Ovenschotels

Ingrediënten
  

  • 8 stronkjes witlof
  • 350 gram gruyère geraspt
  • 175 ml melk
  • 8 plakjes achterham
  • 2 el slagroom
  • peper en zout

Notities

Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Kook de witlof beetgaar in water met zout, laat uitlekken en snijd de kontjes eraf
  • Rol elk stronkje in een plak ham en leg ze naast elkaar in een ovenschaal.
  • Verwarm de melk en voeg de kaas beetje bij beetje al roeren toe, totdat deze is opgelost en je een gladde saus hebt.
  • Roer de room erdoor en breng op smaak met peper.
  • Verdeel de kaassaus over de witlof en zet de schaal circa 20 minuten in de oven of tot de kaassaus licht gekleurd is.
  • Lekker met aardappelpuree of met krieltjes omgeschud met een klontje boter en fijngesneden bieslook.