Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Witlofrolletjes met ham en kaas
Recept afdrukken
Pin recept
Gang
Hoofdgerecht Vlees, Ovenschotels
Ingrediënten
8
stronkjes
witlof
350
gram
gruyère
geraspt
175
ml
melk
8
plakjes
achterham
2
el
slagroom
peper en zout
Notities
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden
Kook de witlof beetgaar in water met zout, laat uitlekken en snijd de kontjes eraf
Rol elk stronkje in een plak ham en leg ze naast elkaar in een ovenschaal.
Verwarm de melk en voeg de kaas beetje bij beetje al roeren toe, totdat deze is opgelost en je een gladde saus hebt.
Roer de room erdoor en breng op smaak met peper.
Verdeel de kaassaus over de witlof en zet de schaal circa 20 minuten in de oven of tot de kaassaus licht gekleurd is.
Lekker met aardappelpuree of met krieltjes omgeschud met een klontje boter en fijngesneden bieslook.