Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Engelse vispastei
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
30
minuten
min
Totale tijd
30
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht Vis, Ovenschotels
Porties
4
personen
Ingrediënten
500
gram
pastinaak
500
gram
kruimige aardappels
25
gram
boter
150
ml
melk
1
bosje
bladpeterselie
nootmuskaat
zout en peper
400
gram
kablejauwfilet
50
gram
bloem
olijfolie
100
gram
cheddar
Notities
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190 graden
Schil de pastinaak en aardappels en snijd in gelijke stukken en kook ze in ruim water in circa 15 minuten gaar
Giet de aardappels en pastinaak af en stoom ze droog
Verwarm de boter met de melk
Pureer de aardappels en de pastinaken met een pureestamper en maak de puree smeuïg met de melk
Pluk en hak de peterselie, roer de helft van de peterselie door de puree en breng de puree op smaak met nootmuskaat, zout en peper
Dep de kabeljauwfilet droog met keukenpapier, snijd de vis in gelijke stukken en wentel de vis door de bloem
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de vis in circa 4 minuten goudbruin en gaar
Leg de vis in een ingevette ovenschaal en verdeel de puree erover
Rasp de cheddar erover en bak de vispastei circa 15 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten en bruin is