Ga terug
franse uiensoep

Franse uiensoep

Bereidingstijd 1 uur 20 minuten
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Gang Soep
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kilo uien
  • 50 gram boter
  • 2 el olijfolie
  • 2 takjes verse tijm
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 1 el mosterd
  • 1 liter runderbouillon
  • 1 glas rode wijn
  • 1 laurierblaadje
  • stokbrood
  • geraspte oude kaas of Gruyère
  • verse peterselie gehakt
  • peper en zout

Notities

Bereidingswijze
  • Pel de uien en snijd ze in grove stukken
  • Verhit de boter en olie in een diepe pan
  • Voeg de uien toe en laat op laag vuur in een kwartier glazig worden
  • Zet het vuur hoger en bak de uien in circa 10 minuten bruin
  • Blus af met een glas rode wijn
  • Voeg de mosterd, tijm en rozemarijn toe
  • Als laatste de warme runderbouillon
  • Laat het geheel nog zeker een half uur pruttelen
  • Voeg naar smaak nog wat peper en zout toe
  • Snijd plakken van het stokbrood en leg deze bestrooid met de kaas kort onder de grill
  • Serveer de Franse uiensoep in diepe kommen
  • Leg het met kaas gegratineerd stokbrood erin
  • Strooi er wat fijngehakte peterselie overheen