Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Franse uiensoep
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
1
uur
uur
20
minuten
min
Totale tijd
1
uur
uur
20
minuten
min
Gang
Soep
Porties
4
personen
Ingrediënten
1
kilo
uien
50
gram
boter
2
el
olijfolie
2
takjes
verse tijm
1
takje
verse rozemarijn
1
el
mosterd
1
liter
runderbouillon
1
glas
rode wijn
1
laurierblaadje
stokbrood
geraspte oude kaas of Gruyère
verse peterselie
gehakt
peper en zout
Notities
Bereidingswijze
Pel de uien en snijd ze in grove stukken
Verhit de boter en olie in een diepe pan
Voeg de uien toe en laat op laag vuur in een kwartier glazig worden
Zet het vuur hoger en bak de uien in circa 10 minuten bruin
Blus af met een glas rode wijn
Voeg de mosterd, tijm en rozemarijn toe
Als laatste de warme runderbouillon
Laat het geheel nog zeker een half uur pruttelen
Voeg naar smaak nog wat peper en zout toe
Snijd plakken van het stokbrood en leg deze bestrooid met de kaas kort onder de grill
Serveer de Franse uiensoep in diepe kommen
Leg het met kaas gegratineerd stokbrood erin
Strooi er wat fijngehakte peterselie overheen