Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Kippastei
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
1
uur
uur
30
minuten
min
Totale tijd
4
uur
uur
30
minuten
min
Gang
Voorgerecht
Porties
10
stuks
Ingrediënten
1
kilo
scharrelkipdijfilet
2
eieren
3
tl
gedroogde dragon
50
ml
rode port
2
tl
zout
200
gram
katenspek
75
gram
gepelde pistachenoten
4
eendenhaasjes
100
gram
semi-zongedroogde tomaten
Notities
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 150 °C
Doe de kipdijfilet met de eieren, dragon, port en het zout in de keukenmachine en maal het fijn
Bekleed de cakevorm met de plakjes katenspek
Schep ¼ van het kipmengsel in de vorm
Verdeel de pistachenoten erover
Dek af met ¼ van het kipmengsel
Leg de eendenhaasjes erop
Dek weer af met ¼ van het kipmengsel
Verdeel de tomaatjes erover en dek af met de rest van de kip
Vouw de overhangende plakjes spek naar binnen
Zet de cakevorm in een braadslede in de oven en vul de braadslede tot halverwege met water
Bak de pastei in ca. 1 uur iets onder het midden van de oven
Neem uit de oven en schenk het vrijgekomen vet uit de pastei
Laat in de vorm afkoelen. Dit duurt ca. 3½ uur
Stort de pastei op een plank en snijd in plakken
Tip: Lekker met cranberrycompote