Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Hazenrugfilet met cranberrysaus
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
45
minuten
min
Totale tijd
45
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht Vlees
Porties
4
personen
Ingrediënten
100
ml
rode port
50
gram
kristalsuiker
250
gram
verse cranberry's
of uit de diepvries
4
hazenrugfilets
op kamertemperatuur
25
gram
ongezouten boter
Notities
Bereidingswijze
Breng in een steelpan de port met de suiker aan de kook en laat 2-3 minuten inkoken
Schep de cranberry's erdoor en verwarm deze op laag vuur 7-8 minuten zachtjes, tot de bessen beginnen te knappen
Laat de saus eventueel afkoelen en bewaar afgedekt
Verwarm de oven voor op 150 °C
Verhit in een koekenpan de boter
Bak de filets in ca. 2 minuten rondom bruin
Leg het vlees in een schaal en laat in de oven in 6-8 minuten van binnen rosé worden
Roer ondertussen de cranberrysaus door het bakvet en verwarm de saus kort
Snijd de filets schuin in plakken en leg op warme borden
Serveer met de saus