Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Bananencake
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
1
uur
uur
30
minuten
min
Totale tijd
1
uur
uur
30
minuten
min
Ingrediënten
100
gram
boter
op kamertemperatuur
225
gram
zelfrijzend bakmeel
1
snuf
zout
1
tl
kaneelpoeder
100
gram
bruine basterdsuiker
150
gram
rozijnen
2
eieren
2
el
honing
3
rijpe
bananen
Notities
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden
Kneed de boter en het meel tussen je vingers tot het mengsel op kruimels lijkt
Doe er het zout, de kaneel, de suiker en de rozijnen bij en roer door
Klop de eieren los en roer ze samen met de honing door het mengsel
Prak de bananen in een kommetje fijn met een vork
Voeg de bananen toe aan het beslag en roer nog goed door
Giet het mengsel in een ingevette cakevorm en bak de cake in een voorverwarmde oven op 175 graden in ongeveer een uur gaar
De cake is klaar als een satéprikker er schoon uitkomt