Ga terug
scones

Scones met clotted cream

Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur

Ingrediënten
  

  • 12 stuks scones:
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 4 tl bakpoeder
  • 65 gram koude boter in blokjes
  • 65 gram witte basterdsuiker
  • 1 mespunt zout
  • 125 ml melk + extra om mee te bestrijken
  • bloem om het werkblad mee te bestuiven
  • clotted cream:
  • 125 ml ongeklopte slagroom
  • 250 gram mascarpone
  • 3 zakjes vanillesuiker

Notities

Bereidingswijze scones:
  • Oven voorverwarmen op 200 graden
  • Meng het bakmeel, het bakpoeder en 1 mespunt zout door elkaar
  • Voeg de boter toe en meng totdat het een fijne kruim wordt
  • Voeg de basterdsuiker en de melk toe en kneed tot een samenhangend deeg
  • Bestuif het aanrecht en rol het deeg uit tot een lap van ca. 1 cm dik
  • Steek er met een steker of glas cirkels uit met een diameter van ca. 5 cm.Doe hetzelfde met het deeg dat overblijft totdat je 12 scones hebt
  • Leg de cirkels op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met melk
  • Bak de scones in 15 minuten gaar en goudbruin
  • Snijd de scones horizontaal door en serveer ze met jam en clotted cream
Bereidingswijze clotted cream:
  • De slagroom en vanillesuiker licht kloppen en dit rustig door de mascarpone roeren