Ga terug
wortelcake

Winterse wortelcake

Bereidingstijd 2 uur
Totale tijd 2 uur

Ingrediƫnten
  

  • 250 gram winterpeen
  • 120 gram dadels zonder pit
  • 50 gram amandelen
  • 75 gram walnoten in kleine stukjes
  • 150 gram havermout
  • 100 gram rozijnen geweld in warm water
  • 2 bananen
  • 2 eieren
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl citroensap
  • 2 tl speculaaskruiden

Notities

Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Rasp de winterpenen/wortelen. Hoe fijner je de wortel raspt, hoe fijner de structuur van je cake
  • Houd je juist van grovere stukken, rasp de wortelen dan minder fijn
  • Doe de wortelen in de keukenmachine
  • Voeg de dadels, amandelen, bananen en havermout toe
  • Zet de keukenmachine aan en laat deze draaien tot het een egale massa is
  • Voeg eieren, speculaaskruiden, bakpoeder en citroensap toe aan het beslag
  • Zorg dat alles goed gemixt wordt
  • Schep de rozijnen en de walnoten door het beslag
  • Schep het beslag in het ingevette cakeblik of in cakeblik bekleed met bakpapier
  • Zorg dat het beslag goed verdeeld is en zet de cake circa 60 minuten in de voorverwarmde oven
  • Laat de cake goed afkoelen voordat je hem uit het cakeblik haalt